Zo gaat een personal branding shoot in z'n werk!

Gepubliceerd op 6 oktober 2023 om 08:40

Je hebt hier al kunnen lezen waarom het doen van een outdoor branding shoot een goed idee is. Maar hoe gaat zo'n shoot nou in z'n werk? Dat lees je hieronder!

 

Een personal branding shoot voor avontuurlijke buitenmensen  of zzp'ers met een buitenaanbod heeft een wat andere voorbereiding nodig dan een sfeerreportage, actiefoto's bij een outdoorevent of een conceptshoot voor een outdoormerk. Maar ik probeer de reportagemanier van foto's maken het liefst vast te houden: jij doet waar je blij van wordt / waar je beelden van wilt, ik ben er 'toevallig' (uhuh) om dat op de mooist en natuurlijk mogelijke manier vast te leggen.

Lees hieronder mee wat de stappen zijn die ik volg 👇:

✨️ We spreken een dag en tijd af. Ik heb een voorkeur voor rond zonsopgang of -ondergang, zeker in de zomer. Maar elke tijd is bespreekbaar.

✨️ Ik stuur je een extra info brochure, mijn algemene voorwaarden en een factuur met een aanbetaling van 50% van het bedrag.

✨️ We bedenken de perfecte locatie voor je. Dit kan een plek zijn waar jij graag heen wilt, of je laat het aan mij over om een locatie te bedenken.

✨️ Ken we elkaar nog niet, dan maken we kennis via Zoom of telefonisch. Ik vraag uit wat je verwacht van de shoot, wat voor foto's je wilt. Dat doe ik aan de hand van een vragenlijst en moodboard.

✨️ Aan de hand van jouw input maak ik een moodboard op Pinterest. Voor mezelf als leidraad.

✨️ Als het een voor mij onbekende locatie is, ga ik er van tevoren heen, op hetzelfde tijdstip van onze shoot. Om de lichtval te checken, mooie plekjes, de begroeiing, composities, etc.

✨️ Als er attributen nodig zijn tijdens de shoot bespreken we van tevoren wie wat meeneemt.

✨️ Je krijgt kledingadvies (meestal is het advies dat bijna alles kan 😁) en je kunt bij me terecht met vragen hierover. Op de foto's die ik hierbij laat zien, zie je behoorlijk drukke en gekleurde kleding. Dit is hoe zij is en wat zij wilt uitstralen! Ik houd rekening met de outfit en zoek plekjes uit waar die goed tot z'n recht komt.

✨️ Tijdens de shoot werken we de beelden uit die je graag wilt. Dit kan met bepaalde attributen zijn, verschillende setjes kleding of specifieke activiteiten. Ik laat je met opdrachtjes zo natuurlijk mogelijk hiermee bezig gaan, we kletsen gezellig en ondertussen maak ik de foto's.

✨️ We zullen meerdere plekken op dezelfde locatie aandoen en vaak betekent dat dat we een stukje moeten lopen.

 

✨️ Na afloop van de shoot ontvang je de factuur met het resterende bedrag.

✨️ Na betaling ga ik verder voor je aan de slag! Ik zoek alle foto's uit, ga nabewerken en jij ontvangt binnen 2 weken (meestal véél eerder) alle goede foto's! 

 

Meer lezen? Hier en hier vind je 2 shootverslagen van shoots in de mooie natuur, omgeving Breda!

Boeken of meer info? Neem contact op via mijn website of Whatsapp!#outdoorfotograaf

#brandingshoot