Waarom zou je outdoor brandingfoto's laten maken?

Brandingfoto’s van jezelf als buitenmens en/of van jouw bedrijf met een buitenaanbod. Heb of gebruik jij ze al?

Het zijn foto's die specifiek gemaakt zijn om te laten zien wat voor persoon jij bent of bedrijf jij hebt. Op maat gemaakt dus, om jou of jouw bedrijf in het zonnetje te zetten!

Hieronder geef ik je 4 redenen waarom brandingfoto's laten maken een goed idee is:

1) Professionele uitstraling: Goede brandingfoto's zorgen voor een professionele uitstraling van jou als persoon of van je merk of bedrijf. Met deze foto’s kun je vertrouwen opbouwen bij je doelgroep en laten zien dat je serieus bent over je bedrijf. Je kunt alle kanten (of in ieder geval: de leukste kanten ;)) van jouw persoonlijkheid of bedrijf laten zien.

Lees meer »

Outdoor conceptshoot in de Franse Alpen

Tijdens mijn (altijd actieve en outdoor) vakanties probeer ik ook altijd wat fotografieconcepten uit te werken. Dit kunnen (persoonlijke) fotografieprojecten zijn of concepten voor outdoor bedrijven en merken.

Soms gaan we expres naar een gebied ‘voor de foto’s’ en plannen we onze activiteiten eromheen, maar vaak is er ook een andere reden om naar een bepaald gebied te gaan, en plan ik juist mijn fotografie eromheen.

Lees meer »

Shootverslag: outdoor personal branding shoot Strijbeek – Breda

Alweer een paar weken geleden is het dat ik voor een shoot richting Strijbeek ging. De tijd vliegt soms (cliché maar waar) en een shootverslagje schrijven schoot er even bij in.

 

Ook dit keer wilde ik graag aan het eind van de dag afspreken. Het licht staat dan lager en voor de plekken die ik in mijn hoofd had, zou dat perfect zijn!

 

Als voorbereiding was ik in de week ervoor al gaan kijken. Naar mooie plekjes, lichtval en gewoon even de concepten alvast wat meer uitwerken. Zo ga ik meestal te werk: we bedenken samen een locatie, ik ga die verkennen en de ideetjes stromen vanzelf door mijn hoofd!

Lees meer »

Shootverslag: outdoor branding fotoshoot Boswachterij Dorst - Breda

Wauw wauw wauw! Soms denk ik tijdens een shoot dat er misschien maar een paar echt goede foto's tussen zullen zitten, omdat ik op dat kleine schermpje van de camera vooral let op alle dingen die níet goed zijn. Althans, die vallen meer op. En natuurlijk weet ik wel dat het mee zal vallen en zie ik ook wel dat er veel moois tussen zit.... maar toch, het gevoel is extra gaaf als je je foto's gaat inladen, uitzoeken en daarna bewerken en je alleen maar wauw, wauw, wauw kunt denken 😍. En gewoon wéét dat je iets moois hebt neergezet samen met je klant! #hatsa

Lees meer »

Nabewerking: wel of niet nodig?

Je ogen en brein maken, van een beeld wat je ziet, een mooi geheel. Ze kunnen de lichtval en -intensiteit compenseren en meerdere beelden samenvoegen zodat jij een compleet plaatje op je netvlies krijgt. En alle details, klein en groot, die je ziet bepalen het gevoel en de sfeer die je krijgt op een bepaalde plek.

Lees meer »