Hoi Buitenmens, ik ben Merlijn!

it's time to go outside & photograph

het gezicht van merlijn arina photography terwijl ze in zweden een hike maakt. met dik vest aan, een rugzak op en een haarband op het hoofd.

Ik hou enorm van bergen, ruige natuur, trailrunnen, wandelen en van de rust en stilte die de natuur je kan bieden. Ik hou van afgelegen gebieden, modder, zon op m’n bol en het gevoel van wind door mijn haren. Koude wangen van de vorst, helemaal ingepakt voor de regen, druppels aan mijn neus. Stappen achterlatend in de kraaksneeuw, of wandelend door de knisperblaadjes. Weer of geen weer, wind of geen wind, buiten zijn ontprikkelt en doe ik het allerliefst! Ik voel me dan levend en rijk.

 Graag deel ik deze rijkdom en dit gevoel wat ik dan heb met jullie door middel van mijn foto's, prints en mijn manier van werken.

Hup naar buiten!

mag ik met jou mee op pad?

Foto's maken deed ik als klein meisje al graag. Zelfs bij het maken van vakantiefoto's was ik bezig met compositie en 'hoe een beeld nou eenmaal fijn kijkt'. De camera (en vroeger ook: de extra fotorolletjes) ging altijd mee.

Door oefenen, uitproberen en heel veel doen, heb ik een grote bak aan ervaring kunnen opbouwen en gedurende afgelopen jaren heb ik mijn kennis en kunde op het gebied van fotografie steeds verder uitgebreid met de opleiding Natuurlijk Licht Fotograaf, aanvullende cursussen, masterclasses en workshops. En het is nu tijd om dit alles met jullie te delen!

merlijn arina photography in actie. vrouw fotografeert met rug naar de camera een landschap in de Vogezen.

Fotograferen in documentaire stijl

jouw verhaal: ongedwongen, natuurlijk en echt

merlijn arina photography in actie in de bergen. vrouw fotografeert terwijl ze voor een besneeuw bergwand staat.

Fotograferen doe ik het allerliefst met enkel natuurlijk licht en in documentaire stijl: vastleggen wat er al is, wat je ziet. De natuur is mijn leidraad. De sfeer is ongedwongen en natuurlijk, de foto's idem dito.

Wat gebeurt er, hoe is de sfeer? Observeren, de juiste dingen zien, kleine bijzondere details zoals een blik of een houding... En dat dan vastleggen. Daar ben ik goed in!