Shootverslag: outdoor branding fotoshoot Boswachterij Dorst - Breda

Gepubliceerd op 18 juni 2023 om 14:13

Wauw wauw wauw! Soms denk ik tijdens een shoot dat er misschien maar een paar echt goede foto's tussen zullen zitten, omdat ik op dat kleine schermpje van de camera vooral let op alle dingen die níet goed zijn. Althans, die vallen meer op. En natuurlijk weet ik wel dat het mee zal vallen en zie ik ook wel dat er veel moois tussen zit.... maar toch, het gevoel is extra gaaf als je je foto's gaat inladen, uitzoeken en daarna bewerken en je alleen maar wauw, wauw, wauw kunt denken 😍. En gewoon wéét dat je iets moois hebt neergezet samen met je klant! #hatsa

Lange dagen

Nu dagen op hun langst zijn en zon op haar hoogst staat, is het licht het mooist in de vroege ochtend of late avond, rondom zonsopkomst en – ondergang dus. In principe geldt dit het hele jaar, met als toevoeging dat de zon rondom de winterperiode een langere periode gedurende de dag laag staat. En dus heb je in die tijd een iets groter fotografie ‘window’.

Beste tijdstip

Maar terug naar het nu! Ik start voor outdoor branding en outdoor familie shoots in deze periode graag rond een uur of 19:00 uur met fotograferen en ga door tot zonsondergang. Hier, bij Boswachterij Dorst, in het stukje bij de Leemputten, koos ik ervoor eerst in het bosgedeelte te fotograferen. De zon stond nog hoog genoeg om mooi diffuus tussen de bomen door te schijnen en zorgde zo voor een prachtige natuurlijke belichting. Ik zorgde dat mijn model zich tussen mij en de zon bevondt, helemaal of grotendeels in de schaduw. Op die manier omkranst het licht haar mooi en door de lage stand van de zon, is de kleur van het licht al prachtig.

 

Hoe lager de zon komt, hoe minder goed zij door het dichte bladerdak heen schijnt en dus verplaatsen wij ons langzamerhand naar een wat opener stuk van het natuurgebied. Dit is een combinatie van zand en lage struikjes, omgeven door bomen en bosvennen, de Leemputten genoemd.

Hier kunnen we nog tot bijna zonsondergang heerlijk mooie plaatjes schieten. 

fotoshoot uitwerken

Ik geef mijn klant van die dag tijdens het fotograferen kleine opdrachtjes en we kletsen over vanalles. Van tevoren werk ik de fotoshoot uit, met input van mijn klant, en bedenk zo meerdere concepten die we samen gaan uitwerken. Daarna 'I go with the flow', het licht en de natuur en zo creeëren we samen iets moois!

Mijn shoots

Ik bied mijn shoots aan voor een inclusiefprijs met álle goede foto's, dus geen keuzestress voor jou, of later extra kosten erbij! (Wel voor mij, maar daar heb jij geen last van 😉).

Voor het idee: bij deze shoot, waarbij we 5 verschillende outfits en concepten uitwerkten, ging ik van 700, naar 310, naar 185 en uiteindelijk door mij gekozen 72 goede foto's. Daar kan ik ook nog een swiffer doorheen halen maar ik kies ervoor dat niet te doen. Want wie weet gooi ik dan net die ene foto weg die jij wél graag had gewild 🤷‍♀️.
#altijdallegoedefotos

#outdooradventures #buitenfotografie #personalbrandingfotografie #brandingshoot #personalbrandingphotography #portretfotografie #outdoorportret #reportagefotografie #outdoorfotografie #buitenavonturen #buitenmens #avonturen #echtemomenten #reportageshoot

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.