Outdoor conceptshoot in de Franse Alpen

Gepubliceerd op 2 augustus 2023 om 16:08

Tijdens mijn (altijd actieve en outdoor) vakanties probeer ik ook altijd wat fotografieconcepten uit te werken. Dit kunnen (persoonlijke) fotografieprojecten zijn of concepten voor outdoor bedrijven en merken.

Soms gaan we expres naar een gebied ‘voor de foto’s’ en plannen we onze activiteiten eromheen, maar vaak is er ook een andere reden om naar een bepaald gebied te gaan, en plan ik juist mijn fotografie eromheen.

Wildkamperen brandertje bij tent
Outdoor man

Dit keer waren we in Chamonix. Een outdoor / alpine / trailrun / hiking hotspot in de Franse Alpen. We waren er om mee te doen aan de Montagn’hard, een trailrun van – in ons geval – 50km en 3800hm en hadden de week ervoor om lekker te hiken, te rennen en aan fotografieconcepten te werken.

 

Om een aantal hiervan uit te werken bedachten we een mooie 2-daagse tocht met een bivak boven in de bergen. Het plan was om vanaf onze standplaats omhoog te lopen en in de buurt van Bellachat een bivakplekje te zoeken. Wildkamperen (als in: je tent laten staan) is hier in dit gebied niet toegestaan, maar bivakkeren, tussen 19:00u en 9:00, wel. Zo gezegd, zo gedaan: met volgepakte tassen en camera gear liepen we aan het eind van de dag omhoog (1200 hoogtemeters, 3 uurtjes lopen ongeveer) en zochten in het avondlicht een mooi plekje. Het waaide flink, dus het is altijd de kunst om ook een beetje een windluwere optie te hebben om bv water te koken of zelf even uit de wind te zitten. Gelukkig vonden we zoiets, en hadden we een leuk klein watertje voor de ‘deur’.

Het punt Bellachat staat erom bekend dat je hemelsbreed het dichtst bij de imposante Mont Blanc bent, en dit was ook de reden dat we deze plek kozen. Maar, zoals wel vaker met goede ideeën, de praktijk kan soms net wat anders zijn… Zo ook nu.

 

Het was namelijk bewolkt. En dan heb je dus zero point zero (spreek uit met Frans accent) uitzicht op die machtige Mont Blanc. Ik moet er ook even bij vermelden dat dit de eerste lage bewolking was van deze week en dat er gewoon goed weer was voorspeld. Beetje bummer, maar natuurlijk heel logisch: in de bergen kan je alles verwachten qua weer en wolken. Dus, even schakelen, ideetjes ombouwen en lekker genieten van de rust en stilte op die mooie berg. En hopen op een wat minder bewolkte ochtend…

 

… Die was er helaas niet…

 

Wel waren er mooie wolken, die af en aan wat wegtrokken. En we besloten via een niet-veel-begane-route over de bergrug verder te lopen in de hoop dat het daar wat meer open zou trekken. Omdat we geen haast hadden, hebben we nog een uurtje gewacht, en toen inderdaad nog wat gave beelden kunnen maken. Helemaal uit de wolken kwam de Mont Blanc niet, maar je doet het met wat je voorgeschoteld krijgt. En daarvan hebben we flink genoten!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.